Orientering fra webmaster

Jeg mener af hele mit hjerte, at vi nu er kørende igen med https://letsupport.dk.

Hvis fx Niniteguiden stadig ser forkert ud hos dig – nemlig at en masse tekst er blevet brun, fordi den opfattes som et link – så clear din cache, prøv en browser, du ikke plejer at anvende, prøv på din tablet, gerne i incognito-tilstand, prøv på din tablet at slå Wi-fi fra. Jeg havde selv en del problemer med det, og troede, at der stadig var fejl. Men det var der ikke, og jeg har haft andre til at tjekke. Hos dem er det også korrekt – og de havde svært ved at overbevise mig om, at problemet var løst.

Baggrund

Det hele skyldtes, at en bruger ønskede at alle interne links skulle åbne i samme fane. Det agerede jeg naturligvis på, men jeg satte nogle forkerte baglæns skråstreger, da jeg masserettede de 471 links direkte i databasen. Så fejlen er helt og holdent min!

En yderligere komplikation: Jeg har allerede rettet 37 sider (en side er ikke det samme som en guide, men vil ofte være det) til nyt design. Dem var jeg naturligvis ikke interesseret i at overskrive. Så udsøgningen af dem er foregået manuelt – to gange – blandt 1.288 rækker i databasen.

Da det var på plads manglede alle menuer og hele forsiden, og hvor pokker de var blev af, ved jeg virkelig ikke.

”Kloge-Ågerne” spørger selvfølgelig til backup – og det ville jeg også selv gøre.

Så længe der udvikles, tager jeg backup hver aften som det sidste, inden jeg tørner ind, men de backups, jeg havde, inkluderede fejlen med de for mange baglæns skråstreger. Heldigvis havde dropbox.com nogle slettede backupfiler i deres ”papirkurv”, der gemmer i 30 dage. Det reddede min røv… for nu at være lidt ligefrem og ulig mit sædvanlige sprogbrug.

Samlet status
  1. Menuer, sidebarer, de små bokse i siden med fx søgemaskinen og den øvrige del af forsiden er på plads igen.
  2. Alle links åbner nu i samme vindue. Det er naturligvis forkert, når der er tale om eksterne links.
    • Dem retter jeg efterhånden, som jeg finder dem. De kan ikke rettes direkte i databasen, da den jo ikke kan se, om linket er internt eller eksternt.
    • Hellere 371 rigtige og 100 forkerte end omvendt. Jeg er ikke klar over, om forholdstallet er rigtigt; jeg vil også bare illustrere problemstillingen. Og herudover er det bedre at 111 sider med tekst ikke opfattes som et link end at 100 links er forkerte.
Konklusion

Jeg ville gøre det så godt – men det gik så skidt. Nu bør vi være kørende igen. Jeg beklager, at det har taget så lang tid.

Næste skridt

Jeg har herudover en lang stribe mails, jeg nu vil tage fat på. Jeg ved, de er der, så I behøver ikke sende dem igen. De bliver behandlet i den rækkefølge, de er kommet. Det vist den bedste prioritering.

Kontakt

Hvis du ønsker at rapportere en fejl, kan det ske her, da jeg ikke har mulighed for at få et samlet overblik vha. Facebook; men det er selvfølgelig godt samtidig at skrive det på Facebook, da andre brugere så kan se, at fejlen er rapporteret. Hvis du rapporterer noget, så saml meget gerne en stribe sammen i én besked.

Men jeg mener virkelig ikke, at der er oplagte fejl. For så vidt angår de konkrete guides, er jeg startet fra en ende af,og er nået til og med Keepass under ”Hjælpeprogrammer”. Observationer, der ligger efter dem (menuernes rækkefølge), behøver du ikke gøre opmærksom på – jeg er bare ikke nået videre.

Webmaster, 12. januar 2018