Formål

CDBurnerXP er et gratis program til brænding af cd’er, dvd’er og Blu-Ray- skiver. Programmet laver “bootable discs”, “audio-cd’er” ud fra mp3- og vmafiler, det brænder ISO filer, understøtter de fleste sata-, usb-, firewire- og scsidrev.

Programmet er beslægtet med ImgBurn.

Hent programmet

Hent programmet ved at klikke på knappen. Klik herefter på “More download options. Vælg herefter den version, der passer hos dig. Se evt. billederne herunder. Vi anbefaler portableversionen, idet den normale version kan konflikte med dit antivirusprogram, fx Norton 360.

Du får en zip-fil, som du gemmer et sted, hvor du let kan finde den igen.

  1. Dobbeltklik på zipfilen og pak den ud. Det drillede hos mig, idet jeg havde installeret programmet i forvejen. Hvis du også har det i forvejen, sletter du det. Brug gerne Revo Uninstaller.
  2. Marker alle filerne og klik “Udpak” eller “Unzip” afhængigt af, hvilket program du bruger.
  3. Når filerne er pakket ud, vil du se en fil (med ikonet), der hedder: “cdbxpcmd.exe”. Dobbeltklik på den.
  4. Du får en lille boks, hvor du vælger sprog. Forvalget svarer til Windows’ sprog, så der står sikkert allerede “dansk (Danmark)”.
  5.  Klik OK.
  6. Du får billedet herunder.

Markér en af mulighederne. Her vælger jeg den øverste: “Data CD/DVD” som fx er den, hvor du kan vælge at brænde en ISO-fil*. Tryk OK. Herefter vises nedenstående billede. Hele idéen er, at du vælger filer/mapper i venstre side, og trækker dem til højre side ned i det felt, hvor der står, at du kan trække/slippe felter til.

* Begrebet “ISO-fil” er forklaret her.

Når du “trækker og slipper”, vil der komme en lille boks, hvor der står “Tilføjer filer”.

Programmet foreslår selv, hvortil brændingen skal foregå. Hos mig er det D-drevet, hvilket er mit DVD-drev.

Tryk herefter på “Brænd” i venstre side af skærmbilledet. Programmet kontrollerer om CD/DVD er tilstede. Hvis ikke, får man en meddelelse med røde bogstaver om, hvad det er, der mangler. Hvis alt omvendt er i orden, et billede, hvor man kan foretage yderligere indstillinger for den konkrete opgave. Jeg lader den altid stå til standarden – dog sætter jeg yderligere flueben i “Verify data”.

Klik herefter på “Brænd CD/DVD”. De forskellige processer under brændingen vises,og hvis du har ikke har fravalgt det – det er standard – skubbes disken ud, når brændingen er færdig.


Hanne B. Stegemüller, 4. marts 2018