Formål

Det helt rigtige navn for dette program er: HouseCall for Home Networks. Jeg kalder det bare for HouseCall. Denne guide omhandler den version, der køres fra egen PC. Der findes også en onlineudgave (klik på linket).

Programmet scanner din PC for at beskytte dit privatliv og dine data. Endvidere scanner programmet for sikkerhedsrisici på dine andre enheder (fx mobil, tablet og router).

Deres filosofi er, at det i dag ikke kun er en PC, der skal scannes med jævne mellemrum, det er også alle de mobile enheder, vi omgiver os med. Det er typisk mobiltelefoner og tablets. Når programmet har scannet PCen, går det uden videre i gang med at scanne disse enheder. Når det hele er slut, får du et billede, der viser de enheder, der er blevet scannet og resultatet heraf. Hvis der er “snavs” på din PC vil programmet til slut komme med forslag til, hvordan du løser problemet.

Programmet er gratis. En scanning tager kun et par minutter.

Forudsætninger:

Hardware

  • Intel™ Pentium™ or compatible processor
  • 256MB of RAM (512MB recommended)
  • At least 50MB of available disk space

Operativsystem

  • Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows 8.x
  • Microsoft Windows 10

Wi-fi til mobile enheder

De mobile enheder skal være tilsluttet PCen med kabel, ligesom de skal være tilsluttet Wi-fi.

Hent programmet

Du henter programmet direkte fra producentens hjemmeside ved at klikke på knappen.

Tryk på den røde “Free download”. Herved hentes en fil kaldet “HouseCallforHomeNetworks.exe. Tryk på “Gem fil” for at gemme den et sted, hvor du let kan finde den igen. Selv gemmer jeg altid selv på skrivebordet, da det er det letteste for mig.

Dobbeltklik på denne fil og vær opmærksom på, at programmet ikke behøver at være installeret på din PC af den grund. Hvis du ikke kan finde ikonet/programmet, skal du lede efter “DRScanner.exe”, hvor den fulde sti hos mig er “C:Program FilesTrend MicroDRScannerDRScanner.exe”. På næste billede klikker du “Accept and install”.

Det resulterer i et billede, der tilbyder dig en scanning. Tryk på den.

Problemer
  • Den første gang, jeg scannede, medtog programmet fint PC, iPhone, iPad og Router.
  • Da jeg prøvede næste gang, kom de mobile enheder ikke med.
  • De mobile enheder – der begge var tilsluttet Wi-fi – kom med, da jeg forbandt dem til PCen med et kabel. Jeg har kun ét kabel, så jeg scannede i flere omgange. Det kan du sagtens gøre, da en scanning kun tager et par minutter.
Resultat

Det billede, du helst skal komme frem til, ser ud som nedenstående.


Hanne B. Stegemüller, 1. januar 2017