Formål:

Fast File Renamer er et gratis program, der hjælper dig med at arbejde med store mængder af filer. Programmet kan bruges af alle, der eksempelvis skal omdøbe mp3-, mp4-, billeder-, filer, billeder på internettet og systemfiler.

Der er meget fine manualer på engelsk.

Programmet er freeware, dvs. gratis.

Hent og installer programmet

Programmet kan hentes ved tryk på knappen. Et stykke nede ad siden finder du: “Download Fast File Renamer.”Klik på den. Du henter herved en zipfil, som skal pakkes ud. Klik på: “FastFileRenamer.exe” inde i zipfilen. tryk på “Accept” til det med småt. Det bringer dette vindue frem:

Brug programmet

I fanebladet “Replace” kan du vælge alle filer med et bestemt mønster og erstatte dem med et andet mønster. Hvis du fx har mange filer, der hedder noget med “Slægtsforskning” eller “Økonomi”, kan du som en “Søg og erstat” ændre navnene til fx “Test”.

Simulate (Simulering): Programmet har en mulighed for at se resultaterne, før ændringerne rent faktisk finder sted. Der er også mulighed for at bruge “wildcards” så som ‘*’ (stjerne og uden anførselstegn) i den søgestreng, der skal bruges.

I fanebladet Remove kan du som med en skarp kniv slette filer. Det er en god idé at tjekke med en simulering, før du faktisk udfører kommandoen.

Fanebladet “Insert” giver dig mulighed for at tilføje en tekst til filnavnet – altså en omdøbning af filen. Jeg har fx omdøbt min .htaccess til test.htaccess. Du vælger nederst i skærmbilledet, hvad der skal indsættes i filnavnet, og hvor det skal stå – altså på en førsteplads, andenplads, tredjeplads osv.

Tag med dig: Du kan tage programmet med dig fx på en USB-pen, da det ikke behøver en egentlig installation. Hvis du vil bruge en USB-pen, skal du bare kopiere alle filerne til den.

“Træk og slip”: Du kan tilføje filer til en liste, eller filer der skal slettes, ved at bruge knappen “Add files”, men der er også mulighed for at lave træk og slip for at vælge flere filer og/eller hele mapper. Hvis du tilføjer en hel mappe til listen, vil eventuelle undermapper (naturligvis) blive medtaget.


Hanne B. Stegemüller, 11. februar 2017