Formål

uBlock er et effektivt browserbaseret værktøj til at blokere for fx reklamer og andet snavs på din PC. Der er stort sammenfald med Adblock Plus. Om du skal vælge den eller den anden, er helt op til din smag og dit behag, da de to netop har mange sammenfald. uBlock skriver selv, at deres produkt er mindre krævende for Ram og CPU, og dermed kan det betegnes som en “Letvægter”.

uBlock er “open software” og derved gratis.

Hvorfor?

På denne side kommer forfatteren med argumenter for, hvorfor du kan få glæde af en Add-blocker:

“Du er måske havnet her, fordi du er træt af reklamer på nettet, træt af distraktionen fra reklamer som fylder alt for meget i dit synsfelt, træt af larmen fra videoreklamer, træt af hjemmesider, som er langsomme, fordi du skal vente på at en masse reklamer indlæses, træt af sikkerhedsrisikoen forbundet med reklamer, og sidst men ikke mindst bryder du dig måske ikke om, at din færden og købsvaner registreres og sælges.

For at slippe for reklamerne skal du først have installeret en Adblock udvidelse i din browser, Adblock Plus er den mest kendte, og findes til både Mac, PC og mobildevices.

Stiller du ekstra krav og vil konfigurere alt ned i mindste detalje kan uBlock Origin udvidelsen anbefales”

Hvis du fx har Add-block Plus eller et lignende program kørende, skal dette fjernes eller deaktiveres først. Det gælder ligesom med antivirusprogrammer, at man ikke må have mere end et, da det kan give utilsigtede konflikter. Denne video viser, hvordan man fjerne tilføjelsen fra enten Google Chrome eller Firefox.

uBlock er en udvidelse/tilføjelse til din browser. Følgende browsere kan bruge programmet:

  1. Google Chrome
  2. Safari og
  3. Firefox.

Download

Hent programmet ved at klikke på knappen. Det første, der sker, er, at du får billedet herover. Her fremgår det også hvilke browsere, du kan vælge at bruge uBlock sammen med.

Hvis du klikker på knappen “Firefox”, får du en side, der guider dig videre til din foretrukne browser. Det er lidt sært, men sådan er det altså. Siden er her.

Installation

Firefox: På denne side får du muligheden for at tilføje uBlock til Firefox. Klik på den store knap så er tilføjelsen installeret.

Safari: Tilføjelsen/udvidelsen findes lettest på uBlocks egen hjemmeside. Den findes her. Klik på download-knappen, hvorved du får flere valgmuligheder herunder Safari. Det åbner en boks, der skal gemmes fx på skrivebordet. Hos mig hedder filen: “ublock-safari-0.9.5.2.safariextz”. Kør filen. Det installerer udvidelsen.

Google Chrome: Der findes et direkte link i Google Chrome. Det er her eller her. Tryk på “Find udvidelser”. På næste billede får du øverst til venstre Chrome Webshop, hvor du skal søge efter udvidelsen “uBlock Origin”. Klik på den blå “Føj til Chrome”. Der går et splitsekund, så er udvidelsen installeret.


Hanne B. Stegemüller, Martin Østerberg, 6. januar 2017