Formål

Du har lige været ude at købe en dejlig ny PC, og du glæder dig til at gå hjem og installere og ”lege”, men det viser sig hurtigt, at PCen er fyldt med programmer – kaldet crap – som du ikke har bedt om. Der er så mange af dem, at de kan gøre maskinen langsom.

De programmer, der ”følger med” er ikke sådan lige at komme af med. Du har måske også selv installeret en masse programmer, du bare har glemt. Eller du har fyldt hele skrivebordet op med ikoner. Det kan også sløve computeren. Det kan endelig tænkes, at du har tilføjet så mange programmer til opstartsprocessen, så det er grunden til langsommeligheden.

Installer programmet:
  • Hent Programmet.
  • Tryk på den store blå knap ”Download now”.
  • Så kommer der en lille boks op, hvor du vælger ”Gem fil”. Du får nu en fil ud på skrivebordet, eller hvor du nu gemmer dine downloads.
  • Klik på knappen, så få du seneste nye udgave af programmet. Dobbeltklik på filen og vælg ”Kør”.
  • Så er installationen overstået.

Brug programmet:

I det første skærmbillede findes en stor blå knap med teksten ”Analyze”. Når du trykker på den, går analysen i gang. Der bliver ikke slettet noget på dette tidspunkt. Analysen tog hos mig ca. 2 minutter.

Resultaterne er delt ind i tre kategorier på det næste billede, der vises.

  1. Recommended: Hvis der er vist noget her, anbefales du at slette disse programmer. Du sletter med den blå knap nede i venstre hjørne.
  2. Questionable: Her skal man selv være på mærkerne, og ikke slette noget man ikke er 100 pct. sikker på kan slettes.
  3. Everything else: Pas på! De programmer, der er repræsenteret her, kan sagtens være nyttige. Fx dukker iTunes op hos mig.

Sæt flueben ud for de programmer, du gerne vil fjerne.
Jeg har fx sat flueben ved ”BurnAwareFree”. Tryk på den blå knap.

På næste billede skal du bekræfte, at du virkelig mener, at du vil slette programmet. Det ved jeg, at jeg vil, så jeg trykker på den røde ”Begin Removal Now”.

Decrapifier 2


Hanne B. Stegemüller, 9. april 2016