Formål

Google Chrome er en hurtig, sikker og gratis webbrowser, der er udviklet til det moderne net og baseret på Open Source.

Den er dermed en konkurrent til Mozilla Firefox, der også er gratis.

En browser er et program, du skal bruge til at læse sider på internettet. Lige nu bruger du en browser. I guiden til Mozilla Firefox er der lidt yderligere forklaring på, hvad en browser er og skal bruges til.

Guiden angår Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 og Windows 7 64-bit.

Hent og installer

Du henter programmet ved at klikke på knappen. Klik på den blå “Download Chrome”. På næste billede findes en afkrydsningsboks, hvor du skal tage stilling til: “Hjælp med at gøre Google Chrome bedre ved automatisk at sende brugsstatistikker og nedbrudsrapporter til Google.” Jeg kerer mig om mit privatliv, så jeg fravælger denne mulighed. Tryk på “Accepter og installer”.

Du får en fil ved navn “c.exe”. Gem den et sted hvor du let kan finde den igen fx på skrivebordet. Dobbeltklik på filen. Nu installeres programmet.


Når installationen er færdig, får du straks vist browseren, hvor du som det første skal tage stilling til, om du vil bruge Google Chrome som din standardbrowser.

Det næste du skal tage stilling til er, om du vil importere alle dine bogmærker, som du har oprettet i andre browsere. Hvis du vil det, trykker du på “Importer bogmærker nu”.

Du får billedet herover, hvor det er vist, at der kun kan importeres bogmærker fra Microsoft Edge og Microsoft Internet Explorer.

Bemærkning: Det undrer mig, at man ikke kan importere fra Mozilla Firefox.

Enten kommer du automatisk til siden, hvor du kan ændre indstillinger mv., eller også skal du klikke på de tre små prikker oppe i højre hjørne, som pilen peger på. Du kan også skrive “chrome://settings/” i adresselinjen, så kommer du direkte til indstillingerne.

Noget, du sikkert ofte har brug for, er at slette browserdata. Den mulighed finder du under “Flere værktøjer”.

I punktet “Søg” kan du vælge hvilken søgemaskine, du vil bruge. Du kan vælge mellem Google, Bing og Yahoo Danmark.

Nederst findes endnu engang en mulighed for at vælge Google Chrome som standardbrowser.


Hanne B. Stegemüller, 21. januar 2017