Formål:

Icecream sælger flere produkter inden for kategorien skærmoptagere og PDF. Jeg koncentrerer mig her om “Icecream Slideshow Maker”. Producenten beskriver sin software således:

“Mød Icecream Slideshow Maker, en gratis software, som du kan bruge til at skabe smukke slideshows fra dine yndlingsfotos. Pust liv i dem ved at tilføje fancy overgangseffekter og baggrundslyde. Du behøver ikke at være teknisk ekspert for at skabe et MMS-diasshow med musik på få minutter: Tilføje blot fotos, konfigurér diasovergange og varigheder, tilføj en egnet musikfil, se et eksempel på projektet og tryk simpelthen på knappen “Opret” for at nyde resultatet!”

Programmet fås både i en gratis udgave og en betalingsudgave.

Firmaet har nogle meget fine og fyldestgørende manualer (på engelsk) her. Herudover har de en meget venlig og hurtig support (på engelsk) via chat på deres hjemmesiden.

Hent og installer:

Programmet hentes hos producenten ved klik på knappen. Klik på knappen “Free Download” både hvis du vil have den gratis udgave, og hvis du vil have PRO-versionen, fordi du kan opgradere til PRO, når du først har installeret den gratis version. Der hentes en fil med dette navn “slideshow_maker_setup.exe”. Gem den et sted, hvor du kan finde den igen fx på skrivebordet.

Dobbeltklik på filen. Du skal for det første acceptere, at programmet laver ændringer på din PC. Herefter kommer sprogvalg, der automatisk står til Dansk. Tryk OK. Accepter licensaftalen. Næste skridt er at vælge, om der skal laves en genvej på skrivebordet og om codecs skal installeret. Jeg lader begge være mærket af. Tryk “Næste” og derefter “Installer”. Det tager ingen tid, før programmet er på din skærm, når du klikker “Færdig”.

At bruge programmet

Start ned i højre hjørne med at vælge dine indstillinger. På billedet herunder er vist de indstillinger, jeg altid selv ændrer på.

“Tilføj filer for at starte din billedvideo”: Når du vil lave selve slideshowet, skal du gå til forsiden og ganske enkelt vælge et eller flere af billederne i din billedmappe. Der kan vælges flere på en gang ved at holde CTRL nede.

Nu har du en stribe billeder i højre side af skærmen. Jeg synes, det er en fordel at ændre filnavnet, så filen kan genkendes og filtypen til mp4, som vist er den mest udbredte type? Herunder sætter jeg tiden til fem sekunder og overgangene til “Tilfældig”.

Hvert billede vises øverst med både tid og overgang. Samme information er vist nederst, hvor de alle kan rettes på en gang. Samtidig kan oplysningerne rettes særskilt på hver enkelt fil ligesom nogle af oplysningerne kan sættes i programmets indstillinger. Der er en meget lang liste med mulige overgange.

Hvert billede kan endvidere vises med dets egne indstillinger ved at trykke på den lille pil på selve billedet.

Det kan være en stor fordel at se eksemplet, inden du opretter slideshowet.

Mit slideshow kom til at se sådan ud:

Hanne B. Stegemüller, 10. februar 2017