Formål

Programmet viser detaljerede oplysninger om al hardware mv. i din PC. Det indbefatter fx CPU, bundkort, RAM, grafikkort, diske osv. Disse oplysninger vil du ofte have brug for, når du opretter en sag i Facebookgruppen. Supporterne kan hjælpe dig hurtigere og bedre, hvis du har disse oplysninger.

Hent og installer
  1. Du henter programmet ved at klikke på knappen.
  2. Det resulterer i en exe-fil, som du skal gemme et sted, hvor du kan finde den igen fx på skrivebordet. Klik (eller dobbeltklik) på den.
  3. Der kommer et installationsbillede, hvor du skal klikke på “Install”. Det tager et splitsekund at installere programmet.
  4. Efter installationen kommer et nyt billede, hvor du klikker på “Run Speccy”.
Brug programmet

Billedet herunder viser det første billede, du ser, og er en kort opsummering af alle de øvrige menupunkter. Disse oplysninger vil for det meste være tilstrækkelige til at oprette en supportsag i Facebookgruppen.

Hvis du klikker på “Operating system” får du mange nyttige oplysninger om dit system; det er fx operativsystemet selv, er Windows update sat til eller fra?, hvilket/hvilke antivirus- og sikkerhedssystemer er installeret?, hvordan er “Slumre” og “Dvale” defineret?

Under “CPU” kan du fx få oplyst temperaturen på dine enheder, hvilket ofte vil være nødvendigt, hvis du har spørgsmål om kølepasta. Flere brugere oplyser dog, at Speccys angivelser af temperaturerne er temmelig upræcise.

Under “Storage” finder du alle oplysninger om dine diske, fx om det er en Solid State Disk (SSD) eller en almindelig harddisk (HD).

I “Peripheals” er der oplysninger om det udstyr, du har tilknyttet til din PC. Det kan fx være tastatur, mus, eksterne diske, printere, fax mv.

Der er flere menupunkter end dem, jeg har nævnt her. Jeg har gennemgået de mest almindelige oplysninger. Jeg kan kun opfordre til, at du selv går lidt på opdagelse, for der er virkelig mange nyttige informationer.


Hanne B. Stegemüller, 8. januar 2017