Formål:

Fra producentens hjemmeside (i min oversættelse): “EaseUS Data Recovery Wizard hjælper med hurtigt og nemt at genskabe dine slettede filer, billeder, musik, e-mails etc. fra dine diske, hukommelseskort, USB-pinde, digitale kamera, mobile enheder og alle mulige andre medier.”

Programmet er meget mere kraftfuldt end Recuva, der kun klarer de “lettere opgaver”.

Det er let og intuitivt at gå i gang med at bruge EaseUS Data Recovery Wizard.

Producenten garanterer, at programmet går dybere med sin skanning end andre lignende programmer, og at det er det, der bevirker, at flere data (måske) kan reddes.

Købe eller gratis?

Programmet findes både i en betalt version og en gratis version. Denne guide handler om den gratis version. Dette skal forstås på følgende måde:

Purchase & Download Questions: What’s the limitation of trial version?
The trial version of EaseUS data Recovery Wizard just can scan your lost files (free Download now). Please upgrade to the full version for recovery.

Kilden har du her.

Generel information:

Hvis du har mistet data, er det meget vigtigt, at du ikke bruger disken, fordi det reducerer muligheden for, at du kan genskabe de tabte data.

Hent og installer

Hent programmet ved klik på knappen. Klik på “Free Download” hvorved du får en fil kaldet “drw_free.exe”, som du skal gemme på skrivebordet, så du let kan finde den igen.

Dobbeltklik på exe-filen. Der kommer en boks med teksten : “Vil du tillade, at denne app, som er fra en ukendt udgiver, foretager ændringer på din enhed?” Svar “Ja”.

Sprogvalget styres af operativsystemets sprog, så der står sikkert dansk. OK. Du får en installationsguide op. Klik “Næste”. Accepter licensaftalen. Vælg hvor du vil installere programmet – og bemærk som noget væsentligt: det må ikke installeres på det medie, som du vil genskabe data fra. Der kommer også en advarsel på skærmen. Vælg gerne at anbringe et ikon på skrivebordet.

Klik “Installer”. I løbet af fem sekunder er installationen gennemført. Bevar fluebenet i “Start EaseUS Data Recovery Wizard”, men slet det i “Deltag i kundeerfarings forbedringsprogrammet” med mindre, du gerne vil kommunikere med producenten. Klik “Afslut”.

Trykket på “Afslut” bringer sådan set to billeder:

 • Øverst et billede af hvordan programmet analyserer hvilke diske, du har.
 • Og nedenunder en intuitiv guide. Den opsummerer de fem nødvendige trin:
  1. Vælg typen af mistede filer.
  2. Fortæl hvor du mistede filerne.
  3. Søg gennem dine mistede filer.
  4. Se filerne før gendannelse.
  5. Gendan og gem dine mistede filer.
 • Hos mig resulterede analysen i følgende: