Hvad er det bedste antivirusprogram: Det findes ikke!

Der bliver stillet mange spørgsmål om det bedste antivirusprogram. Det simple svar er: Det eksisterer ikke. Måske er der et, der er det bedste til netop dig og dit behov.

Mange siger og tror, at et betalt program er bedre end et gratis. Det passer ikke. Det eneste, du får ud af et betalt program, er ekstra funktioner. Men dette indebærer ikke selve virusdefinitionerne. Databasen er den samme, hvad enten det er gratis eller ej.

Om du vil betale ekstra for et antivirusprogram kommer an på hvilke funktioner, du har lyst til at bruge.

Eksempler:
  • Bitdefender free og AVG free – > indeholder det mest basale et sikkerhedsprogram skal kunne nemlig antivirus.
  • Bitdefender betalt og AVG betalt-> du får en masse værktøjer, som egentlig ikke gør din PC mere sikker, men muligvis kan det “optimere” din PC.

Det skal dog siges, at mange af de ekstra funktioner, som findes i de betalte pakker, ikke er dårlige, men de vil sjældent beskytte din PC. Lad dig ikke friste af de forskellige computermagasiners fremhævninger af det ene eller det andet program. Magasinerne bliver ofte betalt for at komme med disse vurderinger.

Sund fornuft

Jeg vil ikke gå så vidt som til at anbefale nogle programmer frem for andre, da resultaterne ændrer sig måned for måned. Der er mange meninger om, hvad der er bedst, men det bedste er at bruge din sunde fornuft.


Hanne B. Stegemüller, 8. april 2016