Indsamling af private oplysninger:

Microsoft er med Windows 10 blevet ivrige efter at indsamle oplysninger om dig. Den enkleste og bedste løsning er at installere Spybot Anti-Beacon fra Safer Networking. Spybot Anti-Beacon kan også bruges til Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1.

Programmet er gratis.

Anti-Beacon 1Download-knappen findes næsten nederst på hjemmesiden. Du skal bruge den røde knap.

Du kommer så til “Product: Spybot Anti-Beacon (Installer)”. I højre side står “Download” efterfulgt af versionsnummeret. Klik på den og du får en boks, der oplyser, at du kan gemme filen, som er en exe-fil. Tryk “Gem fil”. Filen gemmes, hvor du plejer at gemme dine hentede filer.

  1. Dobbeltklik på exe-filen. Vælg sprog og klik “OK”.
  2. Næste billede er installationsbilledet. Tryk “Next”.
  3. Næste billede er “Terms of Non-Commercial Use”. Det betyder, at programmet ikke må bruges erhvervsmæssigt. Sæt prik i den øverste cirkel for at acceptere dette. Klik “Next”.
  4. Angiv hvor programmet skal gemmes på din PC. Jeg har fx valgt følgende: d:\Program Files (x86)\Spybot Anti-Beacon. Klik “Next”
  5. På næste billede er der mulighed for at lave et ikon på skrivebordet og så det vigtigste: “Refresh immunization after each system restart”. Dette er valgt som standard. Klik “Next”.
  6. Næste billede: Klik “Install”.
  7. Næste billede: Klik “Finish”.

Mit indledende resultat så sådan ud: De grønne bjælker viser, hvad der allerede er blokeret, mens de grå bjælker viser, hvad der endnu ikke er blokeret. For oven er der en opsummering, som hos mig fortæller, hvor meget der er beskyttet: 11 pct.

Hvis du klikker på “Show options” får du vist detaljerne bag de grønne bjælker.

Klik på “Optional” oppe i toppen, hvorefter du får vist de forskellige temaer, der endnu ikke er beskyttede. Ved hvert tema findes knapperne “Apply” og “Undo”. “Apply” sørger for at beskytte dig. Fortryder du, klikker du på “Undo”.

Gå tilbage til fanebladet “Protection”. Klik på  knappen “Immunize” hvorved alle temaer beskyttes på én gang. Der er også her mulighed for at fortryde ved at klikke på “Undo”. Ved at klikke på “Immunize” ændrede mit akkumulerede resultat sig fra 11 pct. til 93 pct. – “full protection in place.”

 

Det er hensigtsmæssigt at køre programmet efter hver opdatering af Windows.

ShutUp10

Efterskrift: Der findes også et andet meget effektivt program ved navn O & O ShutUp10.

I virkeligheden er ShutUp10 ikke et egentligt program. Det er nærmere en fil, du henter og så kører.

Her har du mulighed for selv at vælge, hvad du vil blokere, eller du kan bare vælge alt det, programmet foreslår som standard. Resultatet fra Spybot Anti-Beacon viser, at ShutUp10 ikke løste opgaven til fulde hos mig.


Hanne B. Stegemüller, 21. august 2016