Formål:

Mega er et online drev på samme måde som Dropbox – det betyder, at du gemmer dine filer i skyen. Her er en sammenlignende analyse (engelsk) af Mega og Dropbox. Mega fås i mange varianter til mange forskellige priser. Denne guide beskriver den gratis udgave med 50 GB lagerplads. Til sammenligning tilbyder Google Drev kun 15 GB lagerplads.

Hent

Hent programmet ved tryk på knappen. Du skal langt ned ad siden for at finde den store røde “Click her to get Mega”-knap. Du får så muligheden for at at undlade at oprette en konto (den grå knap) eller at oprette en konto (den røde knap)

Når du har trykket på knappen, bliver du ledt til en side, hvor du kan uploade en fil. Jeg kan ikke helt se idéen i det, da du straks efter at have uploaded filen kommer til en side, hvor du kan lave en konto.

  1. Terms of service > Agree
  2. Empty Cloud Drive > Create an account(ulogisk når vi nu valgte ikke at oprette en konto)
  3. Create your free account
  4. Husk flueben i “I agree with MEGA Terms of service”
  5. Create account

Der sendes en bekræftelsesmail til den mailadresse, du valgte. Bekræft og send. Nu er du inde i MEGA.

En uhyre vigtig detalje er, at MEGA ikke gemmer dit password nogen steder. Det vil sige, at hvis du glemmer det, er dine data tabt for altid!

Men der er en kattelem: Under Settings/Indstillinger > Email & Password kan du ovre i højre side danne en nøglefil (Recovery Key) noget i stil med dette: U2ukaTTelem-rgtF2DFLf4mA. Jeg har dog lidt svært ved at se idéen. Kan man ikke passe på sit password, hvorfor skulle man så være bedre i stand til at passe på en nøglefil?

Der er mange flere muligheder end dem, der er beskrevet her. Men de er godt forklaret, og du finder dem primært oppe i højre hjørne af hovedbilledet. Og ellers er du som altid velkommen i Facebookgruppen.


Hanne B. Stegemüller, 26. august 2016